U četvrtak, 11.veljače 2021. održano je drugo online predavanje u sklopu etwinning projekta "Kako smanjiti otpad od hrane" u koji su uključeni i učenici i nastavnici naše gimnazije.
S posebnim ponosom ističemo da je za sve sudionike projekta edukativno predavanje održala naša bivša učenica, đurđevčanka Katarina Gazdović, mag. ing. agr. stručna suradnica. Ovaj etwinnig online sastanak je vodila i koordinirala voditeljica projekta "Kako smanjiti otpad od hrane" Irena Tišljar, prof. uz sudjelovanje lelije Štauber, prof. njemačkog jezika i informatike te ostale sudionike projekta.
Jako zanimljivim izlaganjem teme „Kako smanjiti otpad od hrane" učenicima i nastavnicima uključenima u projekt date su osnovne smjernice za iskorištenje biootpada u vlastitom domu kako bi se smanjila količina komunalnog otpada i dobio vrlo vrijedan produkt razgradnje smeđeg (lišće, granje) i zelenog (kora od voća i povrća, čaj iz vrećica, ljuske jajeta) biootpada, a to je kompost.
Cilj predavanja je bio podizanje svijesti u svakom pojedincu o racionalnom rješavanju ovog globalnog problema.
Jedan od načina kako možemo dati vlastiti doprinos okolišu je npr. donošenje smislenih odluka već kod kupovine hrane i upravljanje vlastitom smočnicom.