preskoči na sadržaj

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac

Login
Pravilnik o vrednovanju

ZAMISLI

Zamisli 2022:

Školske vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Aditivi u hrani
Autor: Irena Tišljar, 13. 10. 2018.

„ Vodite računa o svom tijelu.
To je jedino mjesto gdje možete živjeti.“
Jim Rohn

U utorak, 09. listopada održano je zanimljivo predavanje Zvjezdane Smes, prof. koja nas je u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja educirala o prehrambenim aditivima.
Kroz samo  predavanje naučili smo zašto se upotrebljavaju aditivi u hrani, koje kategorije aditiva postoje te kako ih označavamo. 
Postali smo svjesni da su aditivi sveprisutni te da mogu utjecati i na naše zdravlje.

 


Kroz „slatko-slanu“ radionicu smo proučavali sastav tvari na deklaracijama nekih proizvoda te došli do zaključka da aditive ne možemo izbjeći ali možemo kontrolirati njihov unos u naše tijelo.
Kvaliteti edukacije doprinijeli su prisutni učenici, nastavnici i zainteresirani građani što nam daje poticaj da budemo još bolji i ustrajniji u provođenju ovog projekta.

Slike





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju